Dip do pieczonego lub grilowanego mięsa

0
354

Szybki do zrobienia i niezwykle prosty – zarówno, jeśli chodzi o skład jak i o sposób przyrządzenia – dip do pieczonego w piekarniku lub grillowanego mięsa.

Można go zrobić bezpośrednio przed podaniem, jak i wcześniej. Włożony do lodówki, będzie czekał na swoje „pięć minut” na stole.

Chociaż nazwałam go „dipem do mięs”, to WYŚMIENICIE wręcz smakuje z warzywami: pokrojonymi w słupki ogórkiem zielonym, marchewką i selerem naciowym. Koniecznie spróbujcie!

Przepis na danie: Dip do pieczonego lub grillowanego mięsa

Składniki dania: Dip do pieczonego lub grillowanego mięsa

  • majonez
  • ketchup
  • śmietana kwaśna, gęsta
  • ogórek konserwowy, drobno pokrojony
  • cebula drobno pokrojona
  • czosnek
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie dania: Dip do pieczonego lub grillowanego mięsa

  1. Ogórek pokroić w drobną kostkę.
  2. Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
  3. Czosnek przecisnąć przez praskę lub pokroić w drobną kosteczkę.
  4. Do miski włożyć majonez, dodać ketchup, śmietanę i pokrojone warzywa: ogórek konserwowy, cebulę i czosnek.
  5. Dodać pieprz- najlepiej świeżo zmielony. Porządnie wymieszać.
  6. Spróbować – jeśli jest potrzeba dosolić i popieprzyć.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!

Wypełnij formularz, zapisz się na listę, a otrzymasz regularnie informacje o nowych przepisach i relacjach z podróży!

Poprzedni artykułPolędwiczki wieprzowe z konfiturą z cebuli
Następny artykułNaleśniki ze szpinakiem
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Danuta Walter - Urych
Dana - Jawagabunda. Zapraszam Was do bloga z dojrzałym spojrzeniem na świat, w którym będziemy wspólnie smakować życie ( dosłownie i w przenośni) i odkrywać w sobie zainteresowania. To blog dla nas - którzy mimo posiadania wielu lat - nadal z pasją idą przez siebie.